Cégünk gyökerei Magyarországon az 1988-ig nyúlnak vissza, amikor az IBUSZ Rt., a MÁV és az Állami Biztosító – létrehozták a magyar biztosítási piacon a speciálisan utasbiztosítások közvetítésére szakosodott önálló társaságot, az Atlasz Utazási Biztosító Rt-t. Célul tűzték ki, hogy a Társaság sikeres, fejlődő üzleti vállalkozásként működjön, és maximális profitot realizáljon.

Néhány év múlva 1991-ben új üzletággal, a vagyon- és felelősségbiztosítással bővült a kínálat. Az évek során felépített állomány nagysága és minősége meghatározó piaci szereplővé tette a vállalatot ebben a szegmensben is.

A 90-es évek közepétől az élet-, baleset-, lakás- és CASCO biztosítások értékesítése is elkezdődött, melyek közül a baleset- és lakásbiztosítások a mai napig részét képezik a portfoliónak.

1998. és 2014. között a Társaság az ausztrál QBE biztosítócsoport részeként tevékenykedett Magyarországon. Az akkori tulajdonos révén új kockázatvállalási irányelvek valamint termékek jelentek a magyar biztosítás piacon, amely sikeressé tette a tevékenységet ez alatt a 16 év alatt. A termékkínálatban megjelent a légijármű-biztosítás, különféle kiegészítő gépjármű biztosítások (kiterjesztett garancia, GAP) és ez idő alatt vált a Társaság piacvezetővé az utazási irodák részére kínált vagyoni biztosíték biztosítások terén.

2014 decemberében tulajdonosváltásra került sor. A QBE Insurance (Europe) Ltd. ausztrál tulajdonosai megállapodást kötöttek a kanadai Fairfax Financial Holding Limited-del a magyarországi érdekeltség átvételéről. A tranzakcióval párhuzamosan a szlovák, cseh és ukrán QBE érdekeltségek is a Fairfax csoporthoz kerültek.

Az átalakulás részeként egy új biztosító került megalakításra, amely a magyarországi tevékenységét Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe néven kezdi meg 2016-ban. Főbb tevékenységei közé tartozik az utas-, vállalati vagyon és felelősség-, lakás, kiegészítő gépjármű-, baleset- és pénzügyi biztosítások értékesítése.

Az ATLASZ nevet termékeink elnevezéseiben továbbra is visszük magunkkal, hiszen az már évtizedek óta egybeforrt a minőség és a megbízhatóság fogalmával.